Stoofvlees Gluten vrij


Lekker met aardappelpuree
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 30
Kooktijd (min) 120
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


400
gr
Aardappelen Kruimige
100
gr
Champignons
2
el
Citroensap
3
el
Ketjap Manis
50
gr
Krenten
4
Kruidnagel
5
Laurierblad
30
ml
Port rood/ruby
10
gr
Roomboter
1
kg
Sukadelappen
3
takjes
Tijm
2
Ui
1
glas
Water
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Snij het rundvlees in blokjes en bak deze aan in de boter. Voeg zwarte peper en zout toe. Doe het vlees in de snelkookpan.
Stap 2
Snipper de uitjes en snij de champignons in schijfjes en bak deze in het vet van het vlees. Doe dit ook bij het vlees in de snelkookpan.
Stap 3
Doe de laurierblad, kruidnagels, citroensap, tijm bij het vlees. Doe er nog een handvol krenten bij een een flinke scheut ketjap en glaasje port. Voeg nog 1 glas water toe.
Stap 4
Laat de snelkookpan op stoom komen en laat het vlees lang garen.
Stap 5
Schil en kook de aardappelen. Als ze gaar zijn afgieten en met een vork fijn maken samen met wat roomboter.
Stap 6
Serveer het stoofvlees met de puree.