Ajam Boemboe Roedjak


Pittige kip
Type Hoofdgerecht
Kategorie Indisch
Kooktijd (min) 45
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


1
kg
Kipfilet
3
teentjes
Knoflook
2
cm
Kokosblok
2
schijfjes
Laos
Peper
3
blaadjes
Salam
2
el
Sambal
3
stengels
Sereh (citroengras)
1
blikje
Tomatenpuree
2
Uien
Vetsin
1
glas
Water
Zonnebloemolie
Zout

Bereiding


Stap 1
De kip in stukken snijden en bakken in ruime olie totdat ze lichtbruin zijn.
Stap 2
De fijngesneden uienringen en knoflook samen met de laos, salam en sereh in een klein beetje olie lichtbruin bakken.
Stap 3
Voeg de sambal en de tomatenpuree toe, even doorbakken en ± 1 glas water toevoegen. Op smaak brengen met vetsin en zout.
Stap 4
Vervolgens de gebakken kip en de cocos toevoegen en ± 15 minuten laten sudderen. Deze "hete kip" serveren met rijst en gemengde salade of toemis, of bij de Indische rijsttafel.