Ajam Boemboe Roedjak
| Pittige kip | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Kategorie | Indisch |
| Kooktijd (min) | 45 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
|
1
|
kg
|
Kipfilet |
|
3
|
teentjes
|
Knoflook |
|
2
|
cm
|
Kokosblok |
|
2
|
schijfjes
|
Laos |
| Peper | ||
|
3
|
blaadjes
|
Salam |
|
2
|
el
|
Sambal |
|
3
|
stengels
|
Sereh (citroengras) |
|
1
|
blikje
|
Tomatenpuree |
|
2
|
Uien | |
| Vetsin | ||
|
1
|
glas
|
Water |
| Zonnebloemolie | ||
| Zout |
Bereiding
Stap 1De kip in stukken snijden en bakken in ruime olie totdat ze lichtbruin zijn. |
Stap 2De fijngesneden uienringen en knoflook samen met de laos, salam en sereh in een klein beetje olie lichtbruin bakken. |
Stap 3Voeg de sambal en de tomatenpuree toe, even doorbakken en ± 1 glas water toevoegen. Op smaak brengen met vetsin en zout. |
Stap 4Vervolgens de gebakken kip en de cocos toevoegen en ± 15 minuten laten sudderen. Deze "hete kip" serveren met rijst en gemengde salade of toemis, of bij de Indische rijsttafel. |