Ajam Boemboe Roedjak
Pittige kip | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Indisch |
Kooktijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
1
|
kg
|
Kipfilet |
3
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
cm
|
Kokosblok |
2
|
schijfjes
|
Laos |
Peper | ||
3
|
blaadjes
|
Salam |
2
|
el
|
Sambal |
3
|
stengels
|
Sereh (citroengras) |
1
|
blikje
|
Tomatenpuree |
2
|
Uien | |
Vetsin | ||
1
|
glas
|
Water |
Zonnebloemolie | ||
Zout |
Bereiding
Stap 1De kip in stukken snijden en bakken in ruime olie totdat ze lichtbruin zijn. |
Stap 2De fijngesneden uienringen en knoflook samen met de laos, salam en sereh in een klein beetje olie lichtbruin bakken. |
Stap 3Voeg de sambal en de tomatenpuree toe, even doorbakken en ± 1 glas water toevoegen. Op smaak brengen met vetsin en zout. |
Stap 4Vervolgens de gebakken kip en de cocos toevoegen en ± 15 minuten laten sudderen. Deze "hete kip" serveren met rijst en gemengde salade of toemis, of bij de Indische rijsttafel. |