BBQ Saté ajam en saté babi


Type Hoofdgerecht
Kategorie Indisch
Bereidingstijd (min) 20
Wachttijd (min) 120
Kooktijd (min) 15
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


1
el
Citroensap
1
tl
Gemberpoeder
1
el
Gembersiroop
6
el
Ketjap Manis
350
gr
Kipfilet
2
teentjes
Knoflook
1
el
Komijn (djinten)
1
el
Koriander (ketoembar)
1
el
Sesamolie
350
gr
Varkenshaas

Bereiding


Stap 1
Snij het kipfilet en varkenshaas in blokjes en doe in 2 aparte schalen.
Stap 2
Meng de sesamolie, kruiden, citroensap en ketjap manis in een schaaltje. Pers de knoflook uit en voeg toe. Verdeel de marinade over de kip en varkenshaas en laat deze marineren voor enkele uren.
Stap 3
Maak de BBQ aan. Rijg de stukjes op prikkertjes en bak de saté dicht direct boven de kolen. Leg de sate van de kolen af en bestrijk ze nogmaals met de marinade. Doe de kap even dicht van de BBQ zodat ze goed gaar zijn.