BBQ Saté ajam en saté babi
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Indisch |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Wachttijd (min) | 120 |
Kooktijd (min) | 15 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
1
|
el
|
Citroensap |
1
|
tl
|
Gemberpoeder |
1
|
el
|
Gembersiroop |
6
|
el
|
Ketjap Manis |
350
|
gr
|
Kipfilet |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
1
|
el
|
Komijn (djinten) |
1
|
el
|
Koriander (ketoembar) |
1
|
el
|
Sesamolie |
350
|
gr
|
Varkenshaas |
Bereiding
Stap 1Snij het kipfilet en varkenshaas in blokjes en doe in 2 aparte schalen. |
Stap 2Meng de sesamolie, kruiden, citroensap en ketjap manis in een schaaltje. Pers de knoflook uit en voeg toe. Verdeel de marinade over de kip en varkenshaas en laat deze marineren voor enkele uren. |
Stap 3Maak de BBQ aan. Rijg de stukjes op prikkertjes en bak de saté dicht direct boven de kolen. Leg de sate van de kolen af en bestrijk ze nogmaals met de marinade. Doe de kap even dicht van de BBQ zodat ze goed gaar zijn. |