Pavlova's met lemon curd mascarpone en fruit
Type | Nagerecht |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Oventijd (min) | 120 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
8
|
stukjes
|
Ananas | |
4
|
stukjes
|
Appel | |
12
|
Druiven | ||
4
|
stukjes
|
Mango | |
Lemoncurd |
|||
1
|
Eidooier | ||
2
|
Limoenen | ||
150
|
gr
|
Mascarpone | |
25
|
gr
|
Maïzena | |
Pavlova |
|||
4
|
Eiwitten | ||
125
|
gr
|
Fijne kristalsuiker | |
10
|
gr
|
Maïzena | |
125
|
gr
|
Poedersuiker |
Bereiding
Stap 1Klop de eiwitten met de suiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel (of mix) deze rustig door het schuim. Niet te hard of lang, want daar wordt je schuim minder luchtig van en is dan niet goed te vormen. Verdeel het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in 4 hoopjes. Met een lepel kun je ze eventueel iets ronder maken. Maak er ook een kuiltje in, dat is straks handig met vullen. Bak de pavlova’s in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte). |
Stap 2Voor de lemoncurd raspen we 1 limoen en pers de limoenen uit. Breng het limoensap met de rasp en de suiker al roerend aan de kook. Splits de eieren. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng met de eidooiers. Voeg de eidooiers al roerend toe aan het limoensap en laat circa 2 minuten op zacht vuur doorkoken. Giet het mengsel door een zeef en roer de mascapone er door. Laat de lemoncurd afkoelen. |
Stap 3Spuit de mascarpone creme op de pavlova en leg de stukjes fruit erop. |