Pavlova's met lemon curd mascarpone en fruit


Type Nagerecht
Bereidingstijd (min) 30
Oventijd (min) 120
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


8
stukjes
Ananas
4
stukjes
Appel
12
Druiven
4
stukjes
Mango

Lemoncurd

1
Eidooier
2
Limoenen
150
gr
Mascarpone
25
gr
Maïzena

Pavlova

4
Eiwitten
125
gr
Fijne kristalsuiker
10
gr
Maïzena
125
gr
Poedersuiker

Bereiding


Stap 1
Klop de eiwitten met de suiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel (of mix) deze rustig door het schuim. Niet te hard of lang, want daar wordt je schuim minder luchtig van en is dan niet goed te vormen. Verdeel het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in 4 hoopjes. Met een lepel kun je ze eventueel iets ronder maken. Maak er ook een kuiltje in, dat is straks handig met vullen. Bak de pavlova’s in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Stap 2
Voor de lemoncurd raspen we 1 limoen en pers de limoenen uit. Breng het limoensap met de rasp en de suiker al roerend aan de kook. Splits de eieren. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng met de eidooiers. Voeg de eidooiers al roerend toe aan het limoensap en laat circa 2 minuten op zacht vuur doorkoken. Giet het mengsel door een zeef en roer de mascapone er door. Laat de lemoncurd afkoelen.
Stap 3
Spuit de mascarpone creme op de pavlova en leg de stukjes fruit erop.