Ravioli met gerookte zalm
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Italiaans |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Pasta deeg |
|||
1
|
Bloem | ||
1
|
Boter | ||
4
|
Eieren | ||
1
|
Water | ||
1
|
snufje
|
Zout | |
Saus |
|||
1
|
el
|
Bloem | |
1
|
el
|
Boter | |
5
|
ml
|
Citroensap | |
2
|
el
|
Dille | |
150
|
ml
|
Kookroom | |
150
|
ml
|
Witte wijn | |
Zout | |||
Zwarte peper | |||
Ravioli |
|||
1
|
Eiwitten | ||
2
|
el
|
Kookroom | |
1
|
tl
|
Olijfolie | |
125
|
gr
|
Zalm |
Bereiding
Stap 1Bloem op een bergje op de werktafel maak in het midden een kuiltje en breek daarin de eieren en de olie en maak van binnen uit een deeg wat niet plakt bestrooi de werktafel met wat bloem en ga het deeg 8 a 10 min. goed kneden laat het 30 min. rusten voor men het gaat verwerken. |
Stap 2Meng de zalm met eiwit de room en de dille door elkaar in keukenmachine tot er een mousse ontstaat. |
Stap 3Bestuif de werkbank met bloem en leg daarop de dun uitgerolde pastavellen op en steek met grote ronde steker rondjes uit leg in het midden een lepel mousse en sla de rondjes dubbel tot er een kussentje ontstaat druk de randen goed aan. |
Stap 4Vul een pan met bouillon en laat dit tegen de kook aan komen en kook de ravioli in 4 min. gaar. |
Stap 5Maak een roux en voeg de ingredienten van de saus hieraan toe, maak op smaak en serveer over de warme ravioli en garneren met een takje dille. |