Ravioli met gerookte zalm


Type Hoofdgerecht
Kategorie Italiaans
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


Pasta deeg

1
Bloem
1
Boter
4
Eieren
1
Water
1
snufje
Zout

Saus

1
el
Bloem
1
el
Boter
5
ml
Citroensap
2
el
Dille
150
ml
Kookroom
150
ml
Witte wijn
Zout
Zwarte peper

Ravioli

1
Eiwitten
2
el
Kookroom
1
tl
Olijfolie
125
gr
Zalm

Bereiding


Stap 1
Bloem op een bergje op de werktafel maak in het midden een kuiltje en breek daarin de eieren en de olie en maak van binnen uit een deeg wat niet plakt bestrooi de werktafel met wat bloem en ga het deeg 8 a 10 min. goed kneden laat het 30 min. rusten voor men het gaat verwerken.
Stap 2
Meng de zalm met eiwit de room en de dille door elkaar in keukenmachine tot er een mousse ontstaat.
Stap 3
Bestuif de werkbank met bloem en leg daarop de dun uitgerolde pastavellen op en steek met grote ronde steker rondjes uit leg in het midden een lepel mousse en sla de rondjes dubbel tot er een kussentje ontstaat druk de randen goed aan.
Stap 4
Vul een pan met bouillon en laat dit tegen de kook aan komen en kook de ravioli in 4 min. gaar.
Stap 5
Maak een roux en voeg de ingredienten van de saus hieraan toe, maak op smaak en serveer over de warme ravioli en garneren met een takje dille.