BBQ Kip saté
Lekker met atjar, rijst, spiegel eitje en sate saus | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Indisch |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
3
|
tl
|
Gemberpoeder |
3
|
el
|
Ketjap Manis |
500
|
gr
|
Kipfilet |
3
|
tl
|
Komijn (djinten) |
3
|
tl
|
Laos |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
Saté prikkers |
Bereiding
Stap 1Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze met de kruiden en ketjap enkele uren. |
Stap 2Rijg aan de prikkers en bak deze op de BBQ even direct boven kolen. Leg ze daarna van de kolen af en doe de kap dicht om ze goed te garen. |
Stap 3Serveer met rijst, spiegeleitje, atjar en sate saus. |