BBQ Kip saté


Lekker met atjar, rijst, spiegel eitje en sate saus
Type Hoofdgerecht
Kategorie Indisch
Bereidingstijd (min) 30
Kooktijd (min) 20
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


3
tl
Gemberpoeder
3
el
Ketjap Manis
500
gr
Kipfilet
3
tl
Komijn (djinten)
3
tl
Laos
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
Saté prikkers

Bereiding


Stap 1
Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze met de kruiden en ketjap enkele uren.
Stap 2
Rijg aan de prikkers en bak deze op de BBQ even direct boven kolen. Leg ze daarna van de kolen af en doe de kap dicht om ze goed te garen.
Stap 3
Serveer met rijst, spiegeleitje, atjar en sate saus.