Mexicaanse gehaktschotel met Nacho's
Lekker met tomatensalsa en guacamole | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Oventijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
1
|
el
|
Cayenne peper |
1
|
Courgette | |
1
|
el
|
Creme fraiche |
500
|
gr
|
Gehakt rund |
1
|
Jalapeño pepers | |
100
|
gr
|
Kaas cheddar |
1
|
blikje
|
Kidneybonen |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
3
|
tl
|
Komijn (djinten) |
2
|
Lente uitjes | |
1
|
Limoen | |
1
|
blikje
|
Mais |
100
|
gr
|
Nachos (mais) |
1
|
Paprika rood | |
1
|
Rode ui | |
2
|
blikjes
|
Tomatenblokjes |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Bak het gehakt rul. Snipper het uitje, snij de knoflook fijn en bak deze mee. |
Stap 2Snij de courgette en paprika in blokjes en bak deze mee. |
Stap 3Voeg de mais korrels, tomaten blokjes en kidney bonen toe. Voeg de komijn en cayenne peper toe en maak op smaak met peper en zout. Snij de Jalapeño peper en lenteuitjes in ringetjes en voeg deze toe. |
Stap 4Doe alles in een grote ovenschaal en steek hierin de helft van de nachos. De Andere helft mag er boven op. Sijpel wat limoensap eroverheen en rasp de cheddar kaas eroverheen. Zet dit in de oven op 200 graden celsius voor 15 minuten. |
Stap 5Serveer met een flinke lepel Creme fraiche en een schijfje limoen. |