Erwtensoep met rookworst en spek


Type Soep
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


3
takjes
Bladselderij
200
gr
Knolselderij
1
blaadje
Laurierblad
1
Prei
1
Rookworst
250
gr
Spekblokjes
350
gr
Spliterwten groen
1
Ui
1500
ml
Water
1
Winterpeen
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Schenk het water in een soeppan, voeg de spliterwten en het laurierblad toe en breng aan de kook en schep het schuim met een schuimspaan van het water.
Stap 2
Maak de groente schoon, snij de prei, winterpeen en knolselderij in stukjes, pel en snipper de ui en hak de bladselderij fijn.
Stap 3
Voeg de groente toe en laat de soep afgedekt koken voor ruim 1 uur. Pureer eventueel de soep of laat hem zo.
Stap 4
Bak de spekjes en snij de rookworst in plakjes en voeg deze toe aan de soep,
Stap 5
Maak de soep op smaak met peper en zout.