Erwtensoep met rookworst en spek
| Type | Soep |
| Kategorie | Nederlands |
| Bereidingstijd (min) | 90 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
3
|
takjes
|
Bladselderij |
|
200
|
gr
|
Knolselderij |
|
1
|
blaadje
|
Laurierblad |
|
1
|
Prei | |
|
1
|
Rookworst | |
|
250
|
gr
|
Spekblokjes |
|
350
|
gr
|
Spliterwten groen |
|
1
|
Ui | |
|
1500
|
ml
|
Water |
|
1
|
Winterpeen | |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Schenk het water in een soeppan, voeg de spliterwten en het laurierblad toe en breng aan de kook en schep het schuim met een schuimspaan van het water. |
Stap 2Maak de groente schoon, snij de prei, winterpeen en knolselderij in stukjes, pel en snipper de ui en hak de bladselderij fijn. |
Stap 3Voeg de groente toe en laat de soep afgedekt koken voor ruim 1 uur. Pureer eventueel de soep of laat hem zo. |
Stap 4Bak de spekjes en snij de rookworst in plakjes en voeg deze toe aan de soep, |
Stap 5Maak de soep op smaak met peper en zout. |