Turkse pide met boontjes
Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/89 Cacik | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Turks |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Wachttijd (min) | 180 |
Oventijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Pide deeg |
|||
500
|
gr
|
Bloem | |
8
|
gr
|
Droge gist | |
18
|
gr
|
Fijne kristalsuiker | |
50
|
ml
|
Olijfolie | |
200
|
ml
|
Water | |
80
|
ml
|
Yoghurt | |
8
|
gr
|
Zout | |
Pide vulling |
|||
1
|
bosje
|
Dille | |
500
|
gr
|
Gehakt rund | |
3
|
teentjes
|
Knoflook | |
1
|
tl
|
Komijn (djinten) | |
1
|
Paprika groen | ||
1
|
Paprika rood | ||
1
|
tl
|
Paprikapoeder zoet | |
1
|
bosje
|
Peterselie | |
2
|
Rode uien | ||
1
|
tl
|
Sambal Badjak | |
1
|
tl
|
Tijm | |
2
|
Tomaten | ||
3
|
tl
|
Tomatenpuree | |
Zout | |||
Zwarte peper | |||
Diverse |
|||
1
|
Ei | ||
1
|
el
|
Sesamzaad | |
500
|
gr
|
Sperciebonen |
Hulpmiddelen
1
|
Bakpapier |
Bereiding
Stap 1Meng de ingrediƫnten van het deeg en laat dit aantal uren rijzen. Gebruik lauwwarm water. Maak een bol van het deeg, smeer het deeg in met een beetje olijfolie, doe in een grote kom, dek af met wat folie en laat deze enkele uren rijzen. |
Stap 2Snipper de uien. Hak de knoflook, dille en peterselie fijn. Snij de paprika's en tomaten fijn en meng deze met het gehakt, de kruiden en de sambal. Voeg wat peter en een snufje zout toe. Meng goed en zet deze in de koelkast. |
Stap 3Deel het deeg in 8 gelijke stukjes en rol deze langwerpig uit. Vul deze met de gehaktvulling en klap het randje om. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. |
Stap 4Kluts het ei en smeer de deegrandjes in met een kwastje. Strooi er wat sesamzaad op. |
Stap 5Bak de pides 20 minuten op 210 graden Celsius. |
Stap 6Kook de sperziebonen 5 minuten. Snipper een uitje en fruit deze aan. Voeg eventueel het restant pidevulling toe en als deze gebakken is de boontjes. |