Turkse pide met boontjes


Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/89 Cacik
Type Hoofdgerecht
Kategorie Turks
Bereidingstijd (min) 30
Wachttijd (min) 180
Oventijd (min) 20
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


Pide deeg

500
gr
Bloem
8
gr
Droge gist
18
gr
Fijne kristalsuiker
50
ml
Olijfolie
200
ml
Water
80
ml
Yoghurt
8
gr
Zout

Pide vulling

1
bosje
Dille
500
gr
Gehakt rund
3
teentjes
Knoflook
1
tl
Komijn (djinten)
1
Paprika groen
1
Paprika rood
1
tl
Paprikapoeder zoet
1
bosje
Peterselie
2
Rode uien
1
tl
Sambal Badjak
1
tl
Tijm
2
Tomaten
3
tl
Tomatenpuree
Zout
Zwarte peper

Diverse

1
Ei
1
el
Sesamzaad
500
gr
Sperciebonen

Hulpmiddelen


1
Bakpapier

Bereiding


Stap 1
Meng de ingrediƫnten van het deeg en laat dit aantal uren rijzen. Gebruik lauwwarm water. Maak een bol van het deeg, smeer het deeg in met een beetje olijfolie, doe in een grote kom, dek af met wat folie en laat deze enkele uren rijzen.
Stap 2
Snipper de uien. Hak de knoflook, dille en peterselie fijn. Snij de paprika's en tomaten fijn en meng deze met het gehakt, de kruiden en de sambal. Voeg wat peter en een snufje zout toe. Meng goed en zet deze in de koelkast.
Stap 3
Deel het deeg in 8 gelijke stukjes en rol deze langwerpig uit. Vul deze met de gehaktvulling en klap het randje om. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Stap 4
Kluts het ei en smeer de deegrandjes in met een kwastje. Strooi er wat sesamzaad op.
Stap 5
Bak de pides 20 minuten op 210 graden Celsius.
Stap 6
Kook de sperziebonen 5 minuten. Snipper een uitje en fruit deze aan. Voeg eventueel het restant pidevulling toe en als deze gebakken is de boontjes.