BBQ Zeebaars
Lubina a la Barbacoa | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
Citroenen | |
4
|
teentjes
|
Knoflook |
6
|
el
|
Olijfolie |
1
|
bosje
|
Peterselie |
4
|
Zeebaars | |
Zeezout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
4
|
Aluminium bakje | |
1
|
BBQ met deksel |
Bereiding
Stap 1Snij de vis door de lengte zodat je hem kan openklappen (niet helemaal door). Spoel schoon en dep droog met keukenpapier. |
Stap 2Snij de knoflook in plakjes en bak deze in olijfolie. Hak de platte peterselie en snij de citroen in schijfjes. |
Stap 3Leg de vis op een aluminium schaal, klap open met vel naar beneden, strooi er zwarte peper en zeezout over, de knoflook en platte peterselie en de schijfjes citroen. Leg deze op de BBQ en giet het restant knoflook olie eroverheen en beetje citroensap. Sluit het deksel. Check regelmatig de vis of deze gaar is. |