Aspergesoep niet gebonden


Type Soep
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 10
Kooktijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


500
gr
Asperges
2
el
Bieslook
1
Groentebouillonblokje
1
teen
Knoflook
2
el
Peterselie
1
Ui
1
l
Water
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
Zeef

Bereiding


Stap 1
Doe de olijfolie in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui en fijngegakte knoflook.
Stap 2
Was en schil de asperges en doe de schil bij de uien. Snij de asperges in stukjes en leg apart.
Stap 3
Voeg de groentenbouillon toe en laat dit 15 minuten koken
Stap 4
Zeef de bouillon en voeg de aspergestukjes toe. Zorg dat de soep niet gaat koken om de asperges heel te houden.
Stap 5
Als de asperges gaar zijn op smaak maken met wat peper en fijngehakte peterselie en/of bieslook.