Aspergesoep niet gebonden
Type | Soep |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Kooktijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
500
|
gr
|
Asperges |
2
|
el
|
Bieslook |
1
|
Groentebouillonblokje | |
1
|
teen
|
Knoflook |
2
|
el
|
Peterselie |
1
|
Ui | |
1
|
l
|
Water |
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
Zeef |
Bereiding
Stap 1Doe de olijfolie in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui en fijngegakte knoflook. |
Stap 2Was en schil de asperges en doe de schil bij de uien. Snij de asperges in stukjes en leg apart. |
Stap 3Voeg de groentenbouillon toe en laat dit 15 minuten koken |
Stap 4Zeef de bouillon en voeg de aspergestukjes toe. Zorg dat de soep niet gaat koken om de asperges heel te houden. |
Stap 5Als de asperges gaar zijn op smaak maken met wat peper en fijngehakte peterselie en/of bieslook. |