BBQ Lamsbout met look en italiaanse kruiden


Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 10
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 8

Ingrediƫnten


6
teentjes
Knoflook
1600
gr
Lamsbout
5
Laurierblad
6
el
Olijfolie
2
takjes
Oregano
2
takjes
Rozemarijn
2
takjes
Salie
2
takjes
Tijm
Zeezout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


Aluminiumfolie
1
BBQ met deksel
1
Kerntemperatuurmeter
1
Kokosbriketten
1
Lekbak

Bereiding


Stap 1
Hak de kruiden fijn en meng deze met de olijfolie, peper en zout.
Stap 2
Spoel het vlees goed af en dep droog.
Stap 3
Maak diverse inkepingen en vul deze met de knoflook en laurierblaadjes.
Stap 4
Smeer de bout in met de olijfolie kruiden mengsel en leg op de barbecue met het vel naar boven. Zorg voor een indirecte verwarming. Leg onder de lamsbout een lekbak met water om het vet op te vangen.
Stap 5
De lamsbout is gaar als de kerntemperatuur 58 graden Celsius is (medium rose).