BBQ Lamsbout met look en italiaanse kruiden
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Ingrediƫnten
6
|
teentjes
|
Knoflook |
1600
|
gr
|
Lamsbout |
5
|
Laurierblad | |
6
|
el
|
Olijfolie |
2
|
takjes
|
Oregano |
2
|
takjes
|
Rozemarijn |
2
|
takjes
|
Salie |
2
|
takjes
|
Tijm |
Zeezout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
Aluminiumfolie | ||
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Kokosbriketten | |
1
|
Lekbak |
Bereiding
Stap 1Hak de kruiden fijn en meng deze met de olijfolie, peper en zout. |
Stap 2Spoel het vlees goed af en dep droog. |
Stap 3Maak diverse inkepingen en vul deze met de knoflook en laurierblaadjes. |
Stap 4Smeer de bout in met de olijfolie kruiden mengsel en leg op de barbecue met het vel naar boven. Zorg voor een indirecte verwarming. Leg onder de lamsbout een lekbak met water om het vet op te vangen. |
Stap 5De lamsbout is gaar als de kerntemperatuur 58 graden Celsius is (medium rose). |