Gekruide kipfilet met rijst en gebakken ei
| Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/57 pindasaus en https://www.keesieaandekook.nl/recipe/83 prei uit de oven | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Kategorie | Indisch |
| Bereidingstijd (min) | 45 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
1
|
Courgette | |
|
4
|
Eieren | |
|
1
|
tl
|
Gemberpoeder |
|
500
|
gr
|
Kipfilet |
|
3
|
teentjes
|
Knoflook |
|
1
|
tl
|
Komijn (djinten) |
|
1
|
tl
|
Koriander (ketoembar) |
|
1
|
tl
|
Kurkuma |
|
3
|
el
|
Olijfolie |
|
500
|
gr
|
Rijst |
|
1
|
Rode peper | |
|
100
|
gr
|
Sperciebonen |
|
1
|
Ui | |
|
100
|
gr
|
Wortel |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snij of knip de kipfilet in blokjes en voeg de olijfolie en kruiden toe. |
Stap 2Snij de wortel en courgette in blokjes en snipper het uitje, snij de boontjes in stukjes. hak de knoflook fijn, |
Stap 3Kook de rijst. |
Stap 4Bak de kipfilet en voeg de groente eraan toe. |
Stap 5Bak de spiegeleieren. |
Stap 6Serveer bolletje rijst, met de kipfilet en het spiegeleitje. Lekker met pindasaus en geroosterde prei uit de oven. |