Kalkoenbout uit de oven


Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/82 Cranberry saus
Type Hoofdgerecht
Kategorie Engels
Bereidingstijd (min) 10
Kooktijd (min) 120
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 8

Ingrediƫnten


2
Aardappelen
3
kg
Kalkoenbout
4
el
Olijfolie
1
el
Oregano
1
el
Rozemarijn
1
el
Tijm
2
Uien
200
ml
Water
2
Winterpeen
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Pel de uiten en schil de wortelen en aardappelen en snij deze grof en leg ze in de ovenschaal. Leg daarbovenop de kalkoenbout en rub deze met de fijngesneden kruiden, peper en zout.
Stap 2
Sprenkel daarna de olijfolie erover, voeg wat water toe en zet in de oven voor zeker 1.5 uur op 200 graden Celsius.
Stap 3
Om te kijken of de bout gaar is prik met een sateprikker in de bout en kijk of het vloeisof dat uit de bout komt transparant is en/of kijk met een kerntemperatuur meter of deze minimaal 75 graden Celsius is.