Kalkoenbout uit de oven
Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/82 Cranberry saus | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Engels |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Kooktijd (min) | 120 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Ingrediƫnten
2
|
Aardappelen | |
3
|
kg
|
Kalkoenbout |
4
|
el
|
Olijfolie |
1
|
el
|
Oregano |
1
|
el
|
Rozemarijn |
1
|
el
|
Tijm |
2
|
Uien | |
200
|
ml
|
Water |
2
|
Winterpeen | |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Pel de uiten en schil de wortelen en aardappelen en snij deze grof en leg ze in de ovenschaal. Leg daarbovenop de kalkoenbout en rub deze met de fijngesneden kruiden, peper en zout. |
Stap 2Sprenkel daarna de olijfolie erover, voeg wat water toe en zet in de oven voor zeker 1.5 uur op 200 graden Celsius. |
Stap 3Om te kijken of de bout gaar is prik met een sateprikker in de bout en kijk of het vloeisof dat uit de bout komt transparant is en/of kijk met een kerntemperatuur meter of deze minimaal 75 graden Celsius is. |