Citroen appel meringue taart


Type Taart & Gebak
Kategorie Frans
Bereidingstijd (min) 35
Oventijd (min) 35
Moeilijkheidsgraad Matig
Aantal personen 4

Ingrediënten


Bodem

80
gr
Amandelmeel
200
gr
Bloem
2
Eieren
80
gr
Fijne kristalsuiker
120
gr
Roomboter
mespuntje
Zout

Lemoncurd

2
Eidooiers
125
gr
Fijne kristalsuiker
4
Limoenen
50
gr
Maïzena
50
gr
Roomboter

Meringue schuim

6
Eiwitten
250
gr
Fijne kristalsuiker

Appelvulling

25
gr
Fijne kristalsuiker
4
Granny Smidt appels

Hulpmiddelen


1
Bakvorm van 23 cm
Boter om in te vetten
1
Zeef

Bereiding


Stap 1
Voor het deeg kneden we de gezeefde bloem, boter, suiker, amandelpoeder, eieren en zout een soepel deeg en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Stap 2
Voor de lemoncurd raspen we 1 limoen en pers de limoenen uit. Breng het limoensap met de rasp en de suiker al roerend aan de kook. Splits de eieren. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng met de eidooiers. Voeg de eidooiers al roerend toe aan het limoensap en laat circa 2 minuten op zacht vuur doorkoken. Giet het mengsel door een zeef en roer de boter er in stukjes door. Laat de lemoncurd afkoelen.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee. Schil de appels, snijd in blokjes en meng met de suiker. Verdeel de appelvulling in de taartvorm. Bak de taart circa 30 minuten. Laat de taart afkoelen op een rooster.
Stap 4
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 ºC. Verdeel de lemoncurd over de appelvulling. Klop de suiker met de eiwitten tot een stevig en taai schuim. Verdeel het schuim over de taart en maak met je vingers flinke pieken of spikes in het schuim. Bak de taart circa 5 minuten tot het eiwitschuim lichtbruin geroosterd is.