Citroen appel meringue taart
Type | Taart & Gebak |
Kategorie | Frans |
Bereidingstijd (min) | 35 |
Oventijd (min) | 35 |
Moeilijkheidsgraad | Matig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
Bodem |
|||
80
|
gr
|
Amandelmeel | |
200
|
gr
|
Bloem | |
2
|
Eieren | ||
80
|
gr
|
Fijne kristalsuiker | |
120
|
gr
|
Roomboter | |
mespuntje
|
Zout | ||
Lemoncurd |
|||
2
|
Eidooiers | ||
125
|
gr
|
Fijne kristalsuiker | |
4
|
Limoenen | ||
50
|
gr
|
Maïzena | |
50
|
gr
|
Roomboter | |
Meringue schuim |
|||
6
|
Eiwitten | ||
250
|
gr
|
Fijne kristalsuiker | |
Appelvulling |
|||
25
|
gr
|
Fijne kristalsuiker | |
4
|
Granny Smidt appels |
Hulpmiddelen
1
|
Bakvorm van 23 cm | |
Boter om in te vetten | ||
1
|
Zeef |
Bereiding
Stap 1Voor het deeg kneden we de gezeefde bloem, boter, suiker, amandelpoeder, eieren en zout een soepel deeg en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. |
Stap 2Voor de lemoncurd raspen we 1 limoen en pers de limoenen uit. Breng het limoensap met de rasp en de suiker al roerend aan de kook. Splits de eieren. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng met de eidooiers. Voeg de eidooiers al roerend toe aan het limoensap en laat circa 2 minuten op zacht vuur doorkoken. Giet het mengsel door een zeef en roer de boter er in stukjes door. Laat de lemoncurd afkoelen. |
Stap 3Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee. Schil de appels, snijd in blokjes en meng met de suiker. Verdeel de appelvulling in de taartvorm. Bak de taart circa 30 minuten. Laat de taart afkoelen op een rooster. |
Stap 4Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 ºC. Verdeel de lemoncurd over de appelvulling. Klop de suiker met de eiwitten tot een stevig en taai schuim. Verdeel het schuim over de taart en maak met je vingers flinke pieken of spikes in het schuim. Bak de taart circa 5 minuten tot het eiwitschuim lichtbruin geroosterd is. |