BBQ Gerookte Kipfilet


Inspiratie https://www.leeeke.nl/blog/index.php/2022/01/04/gerookte-kipfilet/ @Leeeke's BBQ & More
Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 15
Wachttijd (min) 60
Kooktijd (min) 210
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


200
gr
Bruine basterdsuiker
12
Kipfilet
4
Laurierblad
1
el
Peperkorrels
2
gr
Rozemarijn
1
el
Tijm
3
l
Water
200
gr
Zout

Hulpmiddelen


Kerntemperatuurmeter
Kokosbriketten
Rookhout (appel, kersen of beuken)

Bereiding


Stap 1
Maak een dag van te voren de pekeloplossing. Breng het water aan de kook, kneus de peperkorrels en voeg deze met de kruiden, zout en suiker toe. Laat dit afkoelen en zet in de koelkast.
Stap 2
Doe de kipfilet 1 uur in de pekeroplossing en steek ondertussen de BBQ aan.
Stap 3
Haal de kipfilet eruit en dep deze goed droog. Zorg dat de BBQ rond de 120 graden blijft en leg de kipfilet op de BBQ aan de andere kant van de kolen voor een indirecte verwarming. Voeg wat rookhout toe in een apart bakje voor extra rooksmaak.
Stap 4
De kipfilet is gaar als deze 75 graden kerntemperatuur heeft na pakweg 3 a 4 uur.
Stap 5
Temper de BBQ met een bak water, pas de zuurstof toevoer aan en/of haal er wat briketten uit als hij te heet word.