BBQ Gerookte Kipfilet
Inspiratie https://www.leeeke.nl/blog/index.php/2022/01/04/gerookte-kipfilet/ @Leeeke's BBQ & More | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Wachttijd (min) | 60 |
Kooktijd (min) | 210 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
200
|
gr
|
Bruine basterdsuiker |
12
|
Kipfilet | |
4
|
Laurierblad | |
1
|
el
|
Peperkorrels |
2
|
gr
|
Rozemarijn |
1
|
el
|
Tijm |
3
|
l
|
Water |
200
|
gr
|
Zout |
Hulpmiddelen
Kerntemperatuurmeter | ||
Kokosbriketten | ||
Rookhout (appel, kersen of beuken) |
Bereiding
Stap 1Maak een dag van te voren de pekeloplossing. Breng het water aan de kook, kneus de peperkorrels en voeg deze met de kruiden, zout en suiker toe. Laat dit afkoelen en zet in de koelkast. |
Stap 2Doe de kipfilet 1 uur in de pekeroplossing en steek ondertussen de BBQ aan. |
Stap 3Haal de kipfilet eruit en dep deze goed droog. Zorg dat de BBQ rond de 120 graden blijft en leg de kipfilet op de BBQ aan de andere kant van de kolen voor een indirecte verwarming. Voeg wat rookhout toe in een apart bakje voor extra rooksmaak. |
Stap 4De kipfilet is gaar als deze 75 graden kerntemperatuur heeft na pakweg 3 a 4 uur. |
Stap 5Temper de BBQ met een bak water, pas de zuurstof toevoer aan en/of haal er wat briketten uit als hij te heet word. |