BBQ Beer Can Burgers
Inspiratie @Leeeke's BBQ & More | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Wachttijd (min) | 60 |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
100
|
gr
|
Cheddar Kaas |
1
|
kg
|
Gehakt half om half |
2
|
JalapeƱo pepers | |
100
|
gr
|
Kaas Old Amsterdam |
Nootmuskaat | ||
150
|
gr
|
Ontbijtspek |
1
|
Rode ui | |
150
|
gr
|
Roomkaas |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Blikje bier | |
Kokosbriketten |
Bereiding
Stap 1Rasp of snij de kazen fijn, snij de pepers in stukjes en meng met de roomkaas. |
Stap 2Maak het gehakt op smaak met het peper, zout en nootmuskaat (of een andere kruiden mix) en verdeel het in vieren. Maak met behulp van het bier blikje of een glas bakjes. Zorg dat de bodem nog minimaal 1 cm is. |
Stap 3Wikkel het ontbijtspek eromheen, haal het blikje bier eruit en vul deze met het kaasmengsel en laat deze in de koelkast opstijven voor 1 uur. |
Stap 4Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming. En leg de burgers erop. |
Stap 5Snij de ui in ringen en leg deze op de BBQ. |
Stap 6Na een 60 tot 90 minuten is het gehakt gaar als deze een kerntemoeratuur heeft bereikt van 70 graden Celsius. |
Stap 7Serveer met het ui ringetje. |