BBQ Beer Can Burgers


Inspiratie @Leeeke's BBQ & More
Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 20
Wachttijd (min) 60
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


100
gr
Cheddar Kaas
1
kg
Gehakt half om half
2
JalapeƱo pepers
100
gr
Kaas Old Amsterdam
Nootmuskaat
150
gr
Ontbijtspek
1
Rode ui
150
gr
Roomkaas
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Blikje bier
Kokosbriketten

Bereiding


Stap 1
Rasp of snij de kazen fijn, snij de pepers in stukjes en meng met de roomkaas.
Stap 2
Maak het gehakt op smaak met het peper, zout en nootmuskaat (of een andere kruiden mix) en verdeel het in vieren. Maak met behulp van het bier blikje of een glas bakjes. Zorg dat de bodem nog minimaal 1 cm is.
Stap 3
Wikkel het ontbijtspek eromheen, haal het blikje bier eruit en vul deze met het kaasmengsel en laat deze in de koelkast opstijven voor 1 uur.
Stap 4
Steek de BBQ aan voor een indirecte verwarming. En leg de burgers erop.
Stap 5
Snij de ui in ringen en leg deze op de BBQ.
Stap 6
Na een 60 tot 90 minuten is het gehakt gaar als deze een kerntemoeratuur heeft bereikt van 70 graden Celsius.
Stap 7
Serveer met het ui ringetje.