BBQ Spareribs Sweet Ketjap


Inspiratie @Leeeke's BBQ & More
Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 240
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


Glaze Sweet Ketjap

2
el
BBQ saus
1
el
Bruine basterdsuiker
2
el
Honing
2
el
Ketjap Manis

Grill kruiden mix

1
el
Bruine basterdsuiker
1
tl
Chilipoeder
1
tl
Korianderzaad
1
tl
Kurkuma
1
tl
Mosterdmeel
1
tl
Nootmuskaat
1
tl
Paprika rood
1
tl
Zout
1
tl
Zwarte peper

Spareribs

1600
gr
Spareribs varken

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Kerntemperatuurmeter
1
Kokosbriketten

Bereiding


Stap 1
Haal het vlies van de spareribs (holle kant), was goed af met koud water en dep droog.
Stap 2
Meng de kruidenmix, en rub deze op de sparebibs.
Stap 3
Steek de briketten aan, liefst lang brandende cocos briketten, en leg ze in een hoek van de BBQ. Leg in de andere hoek, eventueel op een aluminium schaaltje de spareribs met de vleeskant naar boven.
Stap 4
Maak de glaze en smeer om het half uur de spareribs in.
Stap 5
Zorg dat de BBQ zo rond de 150 graden Celsius wordt, dit kan je doen door er een bak water bij de plaatsen en het toevoer van de zuurstof te regelen.