BBQ Spareribs Sweet Ketjap
Inspiratie @Leeeke's BBQ & More | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 240 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Glaze Sweet Ketjap |
|||
2
|
el
|
BBQ saus | |
1
|
el
|
Bruine basterdsuiker | |
2
|
el
|
Honing | |
2
|
el
|
Ketjap Manis | |
Grill kruiden mix |
|||
1
|
el
|
Bruine basterdsuiker | |
1
|
tl
|
Chilipoeder | |
1
|
tl
|
Korianderzaad | |
1
|
tl
|
Kurkuma | |
1
|
tl
|
Mosterdmeel | |
1
|
tl
|
Nootmuskaat | |
1
|
tl
|
Paprika rood | |
1
|
tl
|
Zout | |
1
|
tl
|
Zwarte peper | |
Spareribs |
|||
1600
|
gr
|
Spareribs varken |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Kokosbriketten |
Bereiding
Stap 1Haal het vlies van de spareribs (holle kant), was goed af met koud water en dep droog. |
Stap 2Meng de kruidenmix, en rub deze op de sparebibs. |
Stap 3Steek de briketten aan, liefst lang brandende cocos briketten, en leg ze in een hoek van de BBQ. Leg in de andere hoek, eventueel op een aluminium schaaltje de spareribs met de vleeskant naar boven. |
Stap 4Maak de glaze en smeer om het half uur de spareribs in. |
Stap 5Zorg dat de BBQ zo rond de 150 graden Celsius wordt, dit kan je doen door er een bak water bij de plaatsen en het toevoer van de zuurstof te regelen. |