Italiaanse tomatensoep
Type | Soep |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
el
|
Basilicum |
1
|
Ciabattabrood | |
1
|
el
|
Italiaanse kruiden |
4
|
dl
|
Kippenbouillon |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
1
|
el
|
Olijfolie |
1
|
Paprika rood | |
50
|
gr
|
Spekblokjes |
6
|
Tomaten | |
1
|
el
|
Tomatenpuree |
1
|
Ui | |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snijd het uitje fijn en pers de knoflook uit en fruit dit in de olie samen met de spekjes. |
Stap 2Voeg de tomaten puree toe en laat dit een paar min. aanfruiten. |
Stap 3Snijd de paprika en de ontvelde tomaten in blokjes. |
Stap 4Voeg dit samen met de ui en knoflook de bouillon, basilicum en Italiaanse kruiden toe. Roer dit alles goed door en breng de soep aan de kook. |
Stap 5Draait het vuur laag en laat de soep 15 min. Doorkoken onder af en toe roeren. Serveer in soepkop met stukjes ciabatta brood, die evt. met wat knoflook is ingesmeerd en even in de oven warm gemaakt. |