Italiaanse tomatensoep


Type Soep
Kategorie Italiaans
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
el
Basilicum
1
Ciabattabrood
1
el
Italiaanse kruiden
4
dl
Kippenbouillon
2
teentjes
Knoflook
1
el
Olijfolie
1
Paprika rood
50
gr
Spekblokjes
6
Tomaten
1
el
Tomatenpuree
1
Ui
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Snijd het uitje fijn en pers de knoflook uit en fruit dit in de olie samen met de spekjes.
Stap 2
Voeg de tomaten puree toe en laat dit een paar min. aanfruiten.
Stap 3
Snijd de paprika en de ontvelde tomaten in blokjes.
Stap 4
Voeg dit samen met de ui en knoflook de bouillon, basilicum en Italiaanse kruiden toe. Roer dit alles goed door en breng de soep aan de kook.
Stap 5
Draait het vuur laag en laat de soep 15 min. Doorkoken onder af en toe roeren. Serveer in soepkop met stukjes ciabatta brood, die evt. met wat knoflook is ingesmeerd en even in de oven warm gemaakt.