Heldere groentesoep


Type Soep
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
Bieslook
1
stuks
Bleekselderij
100
gr
Bloemkool
100
gr
Champignons
100
gr
Gehakt rund
100
gr
Knolselderij
1
Paprika rood
1
Peterselie
100
gr
Prei
1
Runderbouillonblokjes
100
gr
Vermicelli
1
l
Water
100
gr
Wortel
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Als men soepvlees gebruikt pan met water met soepvlees en bouqet wat zout en peper 3 uur laten trekken tot een kruidige bouillon.
Stap 2
Maak het gehakt aan met peper en zout en maak er kleine balletjes van kook de balletjes in 10 min. gaar.
Stap 3
Kook de vermicelli gaar en spoel af met koud water. Voer de gesneden en gewassen soepgroenten (bloemkoolroosjes, schijfjes bleekseldetij, julienne gesneden parika/wortel/prei, blokjes knolselderij) toe aan de hete bouillon en laat 10 min op klein vuur trekken voeg als laatste de vermicelli en de gehaktballetjes toe en maak op smaak met zout en peper.
Stap 4
Serveer de bieslook en de fijn gehakte peterselie in bord of kop en schep er de hete soep op.