Heldere groentesoep
Type | Soep |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
Bieslook | |
1
|
stuks
|
Bleekselderij |
100
|
gr
|
Bloemkool |
100
|
gr
|
Champignons |
100
|
gr
|
Gehakt rund |
100
|
gr
|
Knolselderij |
1
|
Paprika rood | |
1
|
Peterselie | |
100
|
gr
|
Prei |
1
|
Runderbouillonblokjes | |
100
|
gr
|
Vermicelli |
1
|
l
|
Water |
100
|
gr
|
Wortel |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Als men soepvlees gebruikt pan met water met soepvlees en bouqet wat zout en peper 3 uur laten trekken tot een kruidige bouillon. |
Stap 2Maak het gehakt aan met peper en zout en maak er kleine balletjes van kook de balletjes in 10 min. gaar. |
Stap 3Kook de vermicelli gaar en spoel af met koud water. Voer de gesneden en gewassen soepgroenten (bloemkoolroosjes, schijfjes bleekseldetij, julienne gesneden parika/wortel/prei, blokjes knolselderij) toe aan de hete bouillon en laat 10 min op klein vuur trekken voeg als laatste de vermicelli en de gehaktballetjes toe en maak op smaak met zout en peper. |
Stap 4Serveer de bieslook en de fijn gehakte peterselie in bord of kop en schep er de hete soep op. |