Eendeborst gyros kruiden & tijm


Lekker met andijvie wortel ui stampot
Type Hoofdgerecht
Kategorie Frans
Bereidingstijd (min) 45
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


500
gr
Aardappelen Kruimige
200
gr
Andijvie
100
gr
Champignons
4
Eendeborst
1
el
Honing
1
Runderbouillonblokjes
1
Sinaasappel
4
takjes
Tijm
1
Ui
200
gr
Wortel
Zout
Zwarte peper

Gyros kruiden mix

1
tl
Karwijzaad
1
tl
Knoflookpoeder
1
tl
Komijn (djinten)
1
tl
Oregano
1
tl
Paprikapoeder zoet
1
tl
Tijm
1
tl
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Schil de aadappelen en doe deze in een grote pan met de runderbouillon. Schil en snij de wortelen en ui fijn, was en hak de andijvie fijn en voeg deze toe aan de aardappelen. Na pakweg 20 minuten koken een beetje afgieten en stamp fijn als alles gaar is. Maak op smaak maken met peper en zout.
Stap 2
Snij de vetkant in en smeer deze in met het zout. Smeer de vlees kant van de eendeborst in met de gyroskruiden. En bak eerst op de vetkant voor zo'n 10 minuten. Begin in een koude pan om het vet goed los te krijgen. Leg de eendeborst in een ovenschaal.
Stap 3
Bak de champignons in het vet, pers een sinaasappel bij de champignons en voeg deze bij de eendeborst. Druip nog wat olie en verse tijm over de eendeborst en zet deze voor 10 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
Stap 4
maak het bord op met de stamppot en leg de gesneden eendeborst erop. Voeg wat champignons en saus toe.