Eendeborst five spices & tijm
Lekker met een frisse salade | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Frans |
Bereidingstijd (min) | 45 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
4
|
Eendeborst | ||
1
|
el
|
Honing | |
1
|
Komkommer | ||
1
|
Paprika rood | ||
1
|
Rode ui | ||
20
|
gr
|
Roomboter | |
100
|
gr
|
Sla gemengd | |
4
|
takjes
|
Tijm | |
Zout | |||
Dressing |
|||
1
|
el
|
Honing | |
1
|
tl
|
Mosterd | |
4
|
el
|
Olijfolie | |
1
|
bosje
|
Peterselie | |
Zwarte peper | |||
Five spices mix |
|||
1
|
tl
|
Kaneel | |
1
|
tl
|
Komijn (djinten) | |
1
|
tl
|
Kruidnagelpoeder | |
1
|
el
|
Venkelzaad | |
1
|
tl
|
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Maak de five spices, beetje een eigen mix, een rub door de venkelzaad, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gember te mixen in een vijzel. |
Stap 2Snij de vetzijde van de eendeborst in en rub deze met het zout. Rub de andere kant in met het five spices mengsel. |
Stap 3Leg de eend met de vetkant in een koude pan en bak voor eerste 10 minuten de eendeborst filet in zijn eigen vet. Daarna even op de andere kant dichtschroeien. |
Stap 4Maak de dressing van de olie, mosterd, zwarte peper, balsamico azijn en fijngehakte peterselie. Meng de sla met de in blokjes gesneden komkommer en paprika en de gesnipperde ui. Leg op een bordje en doe de dressing eroverheen. |
Stap 5Leg de eendeborstjes met de vet kant naar boven in een ovenschaal samen met het bakvocht en voeg de fijngehakte tijm toe en besprenkel met wat honing. Laat deze even na garen voor pakweg 10 minuten op 180 graden. |
Stap 6Haal uit de oven om te laten rusten en dek af met aluminium folie. |
Stap 7Snij de eendeborst filet in plakken, druppel wat kookvocht er overheen en serveer met de frisse salade. |