Antipasti


Type Borrelhapje
Kategorie Italiaans
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
blikje
Ansjovis
1
Ciabattabrood
20
gr
Italiaanse kruiden
2
teentjes
Knoflook
1
bolletje
Mozzarella
10
Olijven
1
Paprika geel
1
potje
Pesto Groen
1
potje
Pesto Rood
100
gr
Prosciutto
20
blaadjes
Rucola
100
gr
Salami
1
blikje
Sardientjes
5
Sherry tomaatjes

Bereiding


Stap 1
Antipasti zijn alle hapjes die op tafel komen voor het hoofdgerecht. Meestal zijn het dungesneden vleeswarenspecialiteiten zoals salami, ham, stukjes kaas, gegrilde of gemarineerde groenten en kleine vis. Hapjes zoals sardines en ansjovis in combinatie met geroosterd brood met olijfolie en met knoflook ingesmeerd of besmeerd met rode of groene pesto en daarna belegd.