Antipasti
Type | Borrelhapje |
Kategorie | Italiaans |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
blikje
|
Ansjovis |
1
|
Ciabattabrood | |
20
|
gr
|
Italiaanse kruiden |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
1
|
bolletje
|
Mozzarella |
10
|
Olijven | |
1
|
Paprika geel | |
1
|
potje
|
Pesto Groen |
1
|
potje
|
Pesto Rood |
100
|
gr
|
Prosciutto |
20
|
blaadjes
|
Rucola |
100
|
gr
|
Salami |
1
|
blikje
|
Sardientjes |
5
|
Sherry tomaatjes |
Bereiding
Antipasti zijn alle hapjes die op tafel komen voor het hoofdgerecht. Meestal zijn het dungesneden vleeswarenspecialiteiten zoals salami, ham, stukjes kaas, gegrilde of gemarineerde groenten en kleine vis. Hapjes zoals sardines en ansjovis in combinatie met geroosterd brood met olijfolie en met knoflook ingesmeerd of besmeerd met rode of groene pesto en daarna belegd. |