Bearnaise saus
| Type | Saus |
| Kategorie | Frans |
| Bereidingstijd (min) | 10 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
120
|
gr
|
Boter |
| Dragon | ||
|
1
|
el
|
Dragonazijn |
|
3
|
Eidooiers | |
| Kervel | ||
|
2
|
el
|
Water |
|
2
|
el
|
Witte wijn |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Klop de eidooiers met 2 el water, de wijn en de azijn, zout en peper In een kom schuimig en laat dit au bain-marie al kloppend dik worden. Let op dat het niet gaat koken. |
Stap 2Smelt de boter en meng het met kleine scheutjes door het dooier mengsel. Roer de kervel en de dragon door de saus en breng op smaak. |