Kip bladerdeeg flapjes
Type | Bijgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
8
|
Bladerdeeg | |
20
|
gr
|
Boter |
125
|
gr
|
Champignons |
2
|
Eieren | |
200
|
gr
|
Kipfilet |
3
|
takjes
|
Peterselie |
Bereiding
Stap 1Hak de champignons fijn en fruit ze kort aan in boter en laat ze afkoelen, snijd de gare kip klein en hak het gekookte ei fijn. |
Stap 2Meng in een kom de champignons, het gehakte ei en de kip met een rauw ei en de peteselie en maak op smaak met zout en peper. |
Stap 3Snijd uit de plakjes bladerdeeg een zo groot mogelijke circel en leg aan de onderkant een lepel van de kipmassa en bestrijk de zijkanten met ei en vouw ze dicht. Maak met een vork ribbels en druk ze stevig aan. |
Stap 4Bestrijk de bovenkant met ei en bak ze af op 200 graden Celsius gedurende 15 a 20 minuten. Serveer ze warm. |