Dorade met citroen en venkel


Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 15
Oventijd (min) 40
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


100
gr
Champignons
2
Citroen
8
takjes
Dille
4
Dorade
4
teentjes
Knoflook
2
Maiskolf
8
el
Olijfolie
1
Rode ui
2
takjes
Rozemarijn
4
Tomaten
100
gr
Wortel
Zeezout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Snij de citroen in schijfjes, champiginons, tomaten en uitjes in partjes, venkel in schijfjes, wortels in grove stukken, knoflook dorrmidden, en maiskolf in tweeën.
Stap 2
Spoel de vis goed schoon en dep af met keukenpapier. Maak 3 inkepingen in de dorade aan beide kanten en stop er een schijfje citroen in. En leg ze in een met olijfolie ingevette overschaal.
Stap 3
Doe de groenten er omheen, voeg peper en zeezout toe en besprenkel met de olijfolie. Voeg in het midden een takje rozemarijn.
Stap 4
Hak de dille fijn en voeg de helft toe aan de vis.
Stap 5
Warm de oven op 180 graden en zet deze 30 tot 40 minuten in de oven (afhankelijk van de grote van de vis).
Stap 6
Garneer de vis met de overige helft van de dille.