Dorade met citroen en venkel
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Oventijd (min) | 40 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
100
|
gr
|
Champignons |
2
|
Citroen | |
8
|
takjes
|
Dille |
4
|
Dorade | |
4
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
Maiskolf | |
8
|
el
|
Olijfolie |
1
|
Rode ui | |
2
|
takjes
|
Rozemarijn |
4
|
Tomaten | |
100
|
gr
|
Wortel |
Zeezout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snij de citroen in schijfjes, champiginons, tomaten en uitjes in partjes, venkel in schijfjes, wortels in grove stukken, knoflook dorrmidden, en maiskolf in tweeën. |
Stap 2Spoel de vis goed schoon en dep af met keukenpapier. Maak 3 inkepingen in de dorade aan beide kanten en stop er een schijfje citroen in. En leg ze in een met olijfolie ingevette overschaal. |
Stap 3Doe de groenten er omheen, voeg peper en zeezout toe en besprenkel met de olijfolie. Voeg in het midden een takje rozemarijn. |
Stap 4Hak de dille fijn en voeg de helft toe aan de vis. |
Stap 5Warm de oven op 180 graden en zet deze 30 tot 40 minuten in de oven (afhankelijk van de grote van de vis). |
Stap 6Garneer de vis met de overige helft van de dille. |