Roti (kerry kip) met roti koek


Type Hoofdgerecht
Kategorie Surinaams
Bereidingstijd (min) 60
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


3
Aardappelen
4
Eieren
4
Kippenbouten
4
teentjes
Knoflook
250
gr
Kouseband
2
tl
Masala
4
el
Olijfolie
1
el
Sambal
4
Tomaten
3
Uien
Zout
Zwarte peper

Roti koek

50
gr
Gele spliterwten
50
ml
Hindoestaanse mango chutney
1
teen
Knoflook
1
tl
Komijn (djinten)
75
ml
Water
150
ml
Zelfrijzend bakmeel
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Roti koek: Doe in kom het bakmeel en roer het water er door. Met de handen ca. 5 minuten kneden tot een soepel deeg en er 4 ballen van vormen. De deegballen ca. 30 minuten laten rusten.
Stap 2
Kook de spliterwten tot ze gaar (niet te zacht) zijn. Maal ze samen met de knoflook in een keukenmachine fijn en meng met de chutney en komijn en licht aanbakken in beetje olie, breng op smaak met zout en peper. Maak in de deegballen een kommetje met je duim en stop de vulling er in.
Stap 3
Het werkvlak bestuiven met bloem. De deegballen uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 2 mm dik. Een koekenpan verhitten en bestrijken met boter. Een deeglap erin leggen en de koek in ca. 2 minuten gaar bakken.
Stap 4
Roti: Bak de kip in ruime olie tot ze bruin zijn. Snij de aardappelen in blokjes en bak ze in een ruime hoeveelheid olie.
Stap 5
Snij de kouseband in stukjes van 4 cm. Kook de eieren en prik de eieren in om de kruiden goed door te laten dringen.
Stap 6
Stamp de uien en knoflook fijn en bak deze in een beetje olie. Voeg hier de masala en sambal aan toe en bak even door, daarna een glas water er bij schenken.
Stap 7
Doe de gebakken kip, kouseband en eieren er bij. Maak op smaak met zout en vetsin en laat het geheel doorkoken tot de kouseband bijna gaar is. Daarna de aardapelen toegevoegen en nog eventjes laten sudderen.