Coqc au vin
| Type | Hoofdgerecht |
| Kategorie | Frans |
| Bereidingstijd (min) | 45 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
|
1
|
bosje
|
Bladpeterselie |
|
1
|
bosje
|
Bladselderij |
|
4
|
Kipkarbonades | |
|
2
|
teentjes
|
Knoflook |
|
4
|
el
|
Olijfolie |
|
1
|
Prei | |
|
500
|
ml
|
Rode wijn |
|
100
|
gr
|
Spekblokjes |
|
1
|
Ui | |
|
1
|
Winterpeen | |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Bak in grote braadpan de spekjes uit en laat de spekjes uit lekken. |
Stap 2Bak de gezouten en gekruide kip in de olijfolie en het spekvet mooi bruin. |
Stap 3Haal de kip uit de pan en bak de gesneden en gewassen groenten/kruiden flink aan. |
Stap 4De kip en spekjes er weer bij doen en afblussen met de wijn, de wijn uit laten bruisen en daarna ½ uur in de oven op 180 graden Celsius. |
Stap 5Serveer met aardappelen of rijst. |