Coqc au vin


Type Hoofdgerecht
Kategorie Frans
Bereidingstijd (min) 45
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


1
bosje
Bladpeterselie
1
bosje
Bladselderij
4
Kipkarbonades
2
teentjes
Knoflook
4
el
Olijfolie
1
Prei
500
ml
Rode wijn
100
gr
Spekblokjes
1
Ui
1
Winterpeen
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Bak in grote braadpan de spekjes uit en laat de spekjes uit lekken.
Stap 2
Bak de gezouten en gekruide kip in de olijfolie en het spekvet mooi bruin.
Stap 3
Haal de kip uit de pan en bak de gesneden en gewassen groenten/kruiden flink aan.
Stap 4
De kip en spekjes er weer bij doen en afblussen met de wijn, de wijn uit laten bruisen en daarna ½ uur in de oven op 180 graden Celsius.
Stap 5
Serveer met aardappelen of rijst.