Salade met gegrilde peer en parmaham
Type | Voorgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
el
|
Balsamicoazijn |
2
|
Handperen | |
1
|
tl
|
Mosterd |
5
|
el
|
Olijfolie |
100
|
gr
|
Parmaham |
150
|
gr
|
Sla gemengd |
50
|
gr
|
Walnoten |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snijd de peren doormidden en haal het klokhuis eruit. Snijd de helften in dikke plakken, smeer ze in met de olie en gril ze in een hete grillpan aan beide zijden bruin. |
Stap 2Meng de ingredienten voor de dressing en maak op smaak met zout en peper. Meng de walnoten met de slag en de dressing en verdeel over de borden. |
Stap 3Verdeel de peren en brokkel er de parmaham over. |