Vietnamese noedelsoep
Type | Soep |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
el
|
Bruine basterdsuiker |
100
|
gr
|
Gerookte kipfilet |
1
|
Kippenbouillonblokje | |
1
|
bosje
|
Korianderblad |
8
|
Lente uitjes | |
1
|
Limoen | |
50
|
gr
|
Rijstnoedels |
1
|
Rode peper |
Bereiding
Stap 1Snij 6 lengte uitjes in stukjes van 2 cm en de peper in ringetjes. |
Stap 2Breng water aan de kook met bouillon en kook de lente-uitjes 4 minuten beetgaar en schep ze uit de pan. |
Stap 3Kook vervolgens de noedels en schep ze uit de pan bij de uitjes. |
Stap 4Snij de rest van de uitjes in dunne ringetjes en de kipfilet in dunne plakjes. |
Stap 5Voeg de gesneden koriander en de peperringetjes toe aan de bouillon en maak op smaak met de suiker en het sap van de limoen. |
Stap 6Leg de pijpjes ui, de kip en de noedels in soepkom en schenk er de hete bouillon op. Garneer met lenteuites en blaadje koriander. |