Vietnamese noedelsoep


Type Soep
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
el
Bruine basterdsuiker
100
gr
Gerookte kipfilet
1
Kippenbouillonblokje
1
bosje
Korianderblad
8
Lente uitjes
1
Limoen
50
gr
Rijstnoedels
1
Rode peper

Bereiding


Stap 1
Snij 6 lengte uitjes in stukjes van 2 cm en de peper in ringetjes.
Stap 2
Breng water aan de kook met bouillon en kook de lente-uitjes 4 minuten beetgaar en schep ze uit de pan.
Stap 3
Kook vervolgens de noedels en schep ze uit de pan bij de uitjes.
Stap 4
Snij de rest van de uitjes in dunne ringetjes en de kipfilet in dunne plakjes.
Stap 5
Voeg de gesneden koriander en de peperringetjes toe aan de bouillon en maak op smaak met de suiker en het sap van de limoen.
Stap 6
Leg de pijpjes ui, de kip en de noedels in soepkom en schenk er de hete bouillon op. Garneer met lenteuites en blaadje koriander.