Siciliaanse vis
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Wachttijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Marinade |
|||
1
|
Citroen | ||
2
|
teentjes
|
Knoflook | |
1
|
bosje
|
Korianderblad | |
2
|
el
|
Olijfolie | |
1
|
bosje
|
Peterselie | |
2
|
tl
|
Zeezout | |
Vis |
|||
600
|
gr
|
Kabeljauwfilet | |
Saus |
|||
2
|
teentjes
|
Knoflook | |
100
|
ml
|
Kokosmelk (santen) | |
1
|
Paprika groen | ||
1
|
Paprika rood | ||
200
|
gr
|
Tomaten | |
1
|
el
|
Tomatenpuree | |
1
|
Ui |
Bereiding
Stap 1Maak van de kruiden, olijfolie en citroensap een pasta en smeer daar de vismoten mee in aan beide zijden. Zet daarna dit afgedekt een 1/2 uur in de koelkast. |
Stap 2Snijd de ui, knoflook de paprika's en de tomaten in fijne blokjes. Bak dit alles en laat de tomatenpuree nog een paar minuten aanfruiten. Blus vervolgens af met de kokosmelk en laat de saus nog wat inkoken. Op smaak maken met peper en zout. |
Stap 3Bak de vis in een pan met olijfolie aan een zijde knappend. Leg de vis in een vuurvaste schaal en giet er de saus over. Zet deze nog 5 minuten in de oven. |