Siciliaanse vis


Type Hoofdgerecht
Kategorie Italiaans
Bereidingstijd (min) 10
Wachttijd (min) 30
Kooktijd (min) 20
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


Marinade

1
Citroen
2
teentjes
Knoflook
1
bosje
Korianderblad
2
el
Olijfolie
1
bosje
Peterselie
2
tl
Zeezout

Vis

600
gr
Kabeljauwfilet

Saus

2
teentjes
Knoflook
100
ml
Kokosmelk (santen)
1
Paprika groen
1
Paprika rood
200
gr
Tomaten
1
el
Tomatenpuree
1
Ui

Bereiding


Stap 1
Maak van de kruiden, olijfolie en citroensap een pasta en smeer daar de vismoten mee in aan beide zijden. Zet daarna dit afgedekt een 1/2 uur in de koelkast.
Stap 2
Snijd de ui, knoflook de paprika's en de tomaten in fijne blokjes. Bak dit alles en laat de tomatenpuree nog een paar minuten aanfruiten. Blus vervolgens af met de kokosmelk en laat de saus nog wat inkoken. Op smaak maken met peper en zout.
Stap 3
Bak de vis in een pan met olijfolie aan een zijde knappend. Leg de vis in een vuurvaste schaal en giet er de saus over. Zet deze nog 5 minuten in de oven.