Carpaccio van meloen met saffraan crème


Type Nagerecht
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


4
Aardbeien
50
gr
Chocolade
50
gr
Fijne kristalsuiker
200
gr
Mascarpone
1
el
Melk
1
Meloen
1
zakje
Saffraan
75
ml
Slagroom

Bereiding


Stap 1
Snijdt de meloen in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijdt de meloen in dunne plakken en maak er een cirkel van op het bord.
Stap 2
Maak van de mascarpone een saffraan crème door de saffraan in de hete melk op te lossen. Klop de slagroom luchtig met de suiker en meng door de mascarpone meng als laatste de afgekoelde saffraan erdoor.
Stap 3
Smelt de chocolade in kommetje en doop daarin de aardbeien. Spuit van de saffraan crème streepjes over de meloen en garneer met de aardbei.