Carpaccio van meloen met saffraan crème
Type | Nagerecht |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
4
|
Aardbeien | |
50
|
gr
|
Chocolade |
50
|
gr
|
Fijne kristalsuiker |
200
|
gr
|
Mascarpone |
1
|
el
|
Melk |
1
|
Meloen | |
1
|
zakje
|
Saffraan |
75
|
ml
|
Slagroom |
Bereiding
Stap 1Snijdt de meloen in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijdt de meloen in dunne plakken en maak er een cirkel van op het bord. |
Stap 2Maak van de mascarpone een saffraan crème door de saffraan in de hete melk op te lossen. Klop de slagroom luchtig met de suiker en meng door de mascarpone meng als laatste de afgekoelde saffraan erdoor. |
Stap 3Smelt de chocolade in kommetje en doop daarin de aardbeien. Spuit van de saffraan crème streepjes over de meloen en garneer met de aardbei. |