Mexicano
Lekker met verse https://www.keesieaandekook.nl/recipe/59 frietjes | |
Type | Snack |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 15 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
50
|
gr
|
Amandelmeel |
300
|
gr
|
Gehakt kip |
500
|
gr
|
Gehakt rund |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
tl
|
Paprikapoeder zoet |
1
|
Rode peper | |
2
|
el
|
Sambal |
1
|
Ui | |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
Schuimspaan | |
1
|
Vershoudfolie |
Bereiding
Stap 1Meng het kippen en runder gehakt. Snipper een uitje en hak deze samen met de knoflook en spaanse peper heel fijn. Maak op smaak met peper, zout en de rode paprika poeder. Voeg de sambal en het amandelmeel toe en meng alles goed door elkaar. |
Stap 2Bekleed een snijplank met vershoudfolie en leg het gehakt hier op. Vorm een rechthoek en druk met de steel van een schuimspaan strepen in het gehakt om de typische vorm te krijgen. |
Stap 3Vouw vershoudfolie over de Mexicano heen en leg ze in de koelkast om goed op te laten stijven om de vorm er goed in te houden. |
Stap 4Vul een ruime pan met water en breng dit aan de kook en doe de pakketjes in het kokende water. voor pakweg 5 tot 10 minuten. Haal ze eruit zodra het gehakt aan de buitenkant begint te garen. |
Stap 5Zet dan de frituurpan aan op 180 graden. Haal het plastic van de Mexicano's af en doe ze in de frituurpan totdat ze gaar en goudbruin zijn. |