Mexicano


Lekker met verse https://www.keesieaandekook.nl/recipe/59 frietjes
Type Snack
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 15
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


50
gr
Amandelmeel
300
gr
Gehakt kip
500
gr
Gehakt rund
2
teentjes
Knoflook
2
tl
Paprikapoeder zoet
1
Rode peper
2
el
Sambal
1
Ui
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
Schuimspaan
1
Vershoudfolie

Bereiding


Stap 1
Meng het kippen en runder gehakt. Snipper een uitje en hak deze samen met de knoflook en spaanse peper heel fijn. Maak op smaak met peper, zout en de rode paprika poeder. Voeg de sambal en het amandelmeel toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 2
Bekleed een snijplank met vershoudfolie en leg het gehakt hier op. Vorm een rechthoek en druk met de steel van een schuimspaan strepen in het gehakt om de typische vorm te krijgen.
Stap 3
Vouw vershoudfolie over de Mexicano heen en leg ze in de koelkast om goed op te laten stijven om de vorm er goed in te houden.
Stap 4
Vul een ruime pan met water en breng dit aan de kook en doe de pakketjes in het kokende water. voor pakweg 5 tot 10 minuten. Haal ze eruit zodra het gehakt aan de buitenkant begint te garen.
Stap 5
Zet dan de frituurpan aan op 180 graden. Haal het plastic van de Mexicano's af en doe ze in de frituurpan totdat ze gaar en goudbruin zijn.