Pindasaus
| Inspiratie https://erik-verhoeven.nl/recipe/satesaus Erixite | |
| Type | Bijgerecht |
| Kategorie | Indisch |
| Bereidingstijd (min) | 15 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
1
|
el
|
Bruine basterdsuiker |
|
30
|
ml
|
Ketjap Manis |
|
1
|
el
|
Komijn (djinten) |
|
2
|
el
|
Korianderzaad |
|
250
|
gr
|
Pindakaas |
|
1
|
tl
|
Sambal Badjak |
|
1
|
el
|
Tomatenpuree |
|
100
|
ml
|
Water |
Bereiding
Stap 1Doe een beetje olie in een pannetje met een dikke boden en bak daarin de tomaten puree met de ketoenmar, komijn, bruine suiker en sambal. |
Stap 2Voeg de pindakaas, ketjap manis en water toe en roer goed door. |
Stap 3Maak op smaak met wat meer sambal en of ketjap. |