Biefstuk in oestersaus
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
bosje
|
Basilicum |
500
|
gr
|
Biefstuk |
3
|
Bosui | |
500
|
gr
|
Broccoli |
1
|
teen
|
Knoflook |
2
|
el
|
Oestersaus |
2
|
el
|
Olijfolie |
1
|
Rode peper | |
2
|
el
|
Sojasaus |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snijd het vlees in reepjes en meng in grote kom de oestersaus en de sojasaus en marineer daarin het vlees circa 10 min. |
Stap 2Pel en snipper de knoflook maak de peper schoon en snijd in dunne ringetjes, maak van de broccoli roosjes en snijd de uitjes in schuine stukjes. |
Stap 3Verhit 1 el. olie in de wok en bak daarin de knoflook en de peper 2 minuten. voeg de biefstuk toe en roerbak circa 1 minuut. |
Stap 4Haal vlees uit de wok. Voeg nog 1 el. olie toe en wok daarin de groente 3 min. Voeg het vlees toe laat het doorwarmen en blus het af met de marinade en maak op smaak met zout. |
Stap 5Serveer met rijst of noedels en garneer met de basilicumblaadjes. |