Vis groenten gratin


Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


2
Eidooiers
50
gr
Geraspte kaas
100
gr
Kabeljauwfilet
1
teen
Knoflook
150
dl
Kookroom
1
Laurierblad
600
gr
Mosselgroenten
2
el
Olijfolie
2
Sjalotten
1
dl
Witte wijn droog
100
gr
Zalm
200
gr
Zeevruchten mix
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Snij de vis in gelijke blokjes van +/- 3 bij 3 cm.
Stap 2
Kook de vis en de groente in 7.5 dl kokend water met de knoflook, sjalotjes en laurierblad 1 minuut op hoog vuur.
Stap 3
Giet alles af door zeef en bewaar het kookvocht. Spoel de vis en groente onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Stap 4
Verwarm de oven op 225 graden Celsius. Meet de helft van kookvocht af en breng het met de wijn aan de kook. Kook dit op hoog vuur tot de helft in en laat dit iets afkoelen en roer er de kooksroom, eierdooiers en olijfolie door. Roommengsel op smaak brengen met peper en zout.
Stap 5
Doe de vis en groente in een ingevette ovenschaal en Schenk het roommengsel erover. Strooi de geraspte kaas over en laat het in +/- 15 min. gratineren. Serveren met aardappel puree of gekookte aardappelen.