Vis groenten gratin
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
2
|
Eidooiers | |
50
|
gr
|
Geraspte kaas |
100
|
gr
|
Kabeljauwfilet |
1
|
teen
|
Knoflook |
150
|
dl
|
Kookroom |
1
|
Laurierblad | |
600
|
gr
|
Mosselgroenten |
2
|
el
|
Olijfolie |
2
|
Sjalotten | |
1
|
dl
|
Witte wijn droog |
100
|
gr
|
Zalm |
200
|
gr
|
Zeevruchten mix |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snij de vis in gelijke blokjes van +/- 3 bij 3 cm. |
Stap 2Kook de vis en de groente in 7.5 dl kokend water met de knoflook, sjalotjes en laurierblad 1 minuut op hoog vuur. |
Stap 3Giet alles af door zeef en bewaar het kookvocht. Spoel de vis en groente onder koud stromend water en laat goed uitlekken. |
Stap 4Verwarm de oven op 225 graden Celsius. Meet de helft van kookvocht af en breng het met de wijn aan de kook. Kook dit op hoog vuur tot de helft in en laat dit iets afkoelen en roer er de kooksroom, eierdooiers en olijfolie door. Roommengsel op smaak brengen met peper en zout. |
Stap 5Doe de vis en groente in een ingevette ovenschaal en Schenk het roommengsel erover. Strooi de geraspte kaas over en laat het in +/- 15 min. gratineren. Serveren met aardappel puree of gekookte aardappelen. |