Boterkoek van ome Frits
Type | Taart & Gebak |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Oventijd (min) | 25 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Ingrediƫnten
270
|
gr
|
Bloem |
1
|
Eieren | |
250
|
gr
|
Roomboter |
250
|
gr
|
Suiker |
2
|
zakje
|
Vanillesuiker |
30
|
gr
|
Zelfrijzend bakmeel |
1
|
snufje
|
Zout |
Hulpmiddelen
1
|
Bakvorm van 23 cm |
Bereiding
Stap 1Mix de boter en beide soorten suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en het snufje zout toe. Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen. |
Stap 2Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Bestrijk het deeg met een geklopt ei en maak een motief in de koek met een vork. |
Stap 3Bak de boterkoek in 19-20 minuten goudbruin op 210 graden. Laat de koek afkoelen en snij in punten. |