Boterkoek van ome Frits


Type Taart & Gebak
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 10
Oventijd (min) 25
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 8

Ingrediƫnten


270
gr
Bloem
1
Eieren
250
gr
Roomboter
250
gr
Suiker
2
zakje
Vanillesuiker
30
gr
Zelfrijzend bakmeel
1
snufje
Zout

Hulpmiddelen


1
Bakvorm van 23 cm

Bereiding


Stap 1
Mix de boter en beide soorten suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en het snufje zout toe. Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen.
Stap 2
Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Bestrijk het deeg met een geklopt ei en maak een motief in de koek met een vork.
Stap 3
Bak de boterkoek in 19-20 minuten goudbruin op 210 graden. Laat de koek afkoelen en snij in punten.