Tiramisu
Type | Nagerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Wachttijd (min) | 180 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 8 |
Ingrediƫnten
25
|
gr
|
Cacao |
10
|
Eieren | |
2
|
Espresso | |
250
|
gr
|
Lange vingers |
50
|
ml
|
Marsala |
500
|
gr
|
Mascarpone |
200
|
gr
|
Witte basterdsuiker |
1
|
snufje
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Scheid het eiwit van het eigeel. Eierdooiers schuimig kloppen. Voeg basterdsuiker, een fijne scheut marsala en mascarpone toe en roer dit alles goed door. |
Stap 2Sla de eiwitten stijf met een snufje zout. Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het mascarpone mengsel. |
Stap 3Maak een mengsel van espressokoffie, twee theelepels suiker en nog een beetje marsala in een brede schaal. Laat dit mengsel afkoelen. |
Stap 4De helft van de lange vingers stuk voor stuk door het koffie/marsala mengsel halen en bedek hiermee de bodem van een glazen schaal. Laat de lange vingers niet zompig worden. |
Stap 5Gebruik de helft van het mascarpone mengsel en breng een eerste laag aan over de lange vingers. Hierover weer een laag lange vingers uitleggen en daarboven op weer een laag mascarpone mengsel. Maak een mooi patroon en zet deze in de koelkast voor minimaal 3 uur. |
Stap 6Bij het uitserveren snij in gelijke delen en voorzie van een dun laagje cacao poeder. Ipv marsala ook lekker met amaretto. Ook handig is om de tiramisu op te bouwen in kleine mooie glazen kommetjes. |