Tzatziki


Type Bijgerecht
Kategorie Grieks
Bereidingstijd (min) 25
Wachttijd (min) 120
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
el
Appelazijn
1
el
Citroensap
500
ml
Griekse yoghurt
4
teentjes
Knoflook
1
Komkommer
1
tl
Munt
1
el
Olijfolie
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Was en schil de komkommer. Rasp deze en laat het goed uitlekken. Om dit te versnellen kun je er wat zout over strooien en na een kwartiertje met een vork of de bolle kant van een soeplepel de komkommer tegen de wand van het vergiet aandrukken.
Stap 2
Voeg aan de yoghurt de uitgeperste knoflook toe, een scheut olijfolie en een beetje citroen sap en appelazijn.
Stap 3
Maak op smaak met peper, zout en munt. Zet de tzatziki een aantal uren in de koelkast om de smaken goed te laten mengen.