Tzatziki
Type | Bijgerecht |
Kategorie | Grieks |
Bereidingstijd (min) | 25 |
Wachttijd (min) | 120 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
el
|
Appelazijn |
1
|
el
|
Citroensap |
500
|
ml
|
Griekse yoghurt |
4
|
teentjes
|
Knoflook |
1
|
Komkommer | |
1
|
tl
|
Munt |
1
|
el
|
Olijfolie |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Was en schil de komkommer. Rasp deze en laat het goed uitlekken. Om dit te versnellen kun je er wat zout over strooien en na een kwartiertje met een vork of de bolle kant van een soeplepel de komkommer tegen de wand van het vergiet aandrukken. |
Stap 2Voeg aan de yoghurt de uitgeperste knoflook toe, een scheut olijfolie en een beetje citroen sap en appelazijn. |
Stap 3Maak op smaak met peper, zout en munt. Zet de tzatziki een aantal uren in de koelkast om de smaken goed te laten mengen. |