Frittata
Type | Bijgerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 25 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
50
|
gr
|
Champignons |
50
|
gr
|
Courgette |
4
|
Eieren | |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
el
|
Olijfolie |
1
|
Paprika rood | |
100
|
gr
|
Parmigiano Reggiano |
1
|
Ui | |
50
|
gr
|
Wortel |
Zeezout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Hak de knoflook fijn, snij de wortel en rode paprika in kleine reepjes, de champignons in dunne plakjes, snipper het uitje en snij de courgette in blokjes. Meng alle ingrediƫnten in een grote kom. |
Stap 2Bak het mengsel in een koekenpan kort aan in een beetje olijfolie. Maak op smaak met peper en zout. Giet het vocht af. |
Stap 3Kluts de eieren en voeg deze bij de groente. Schep door tijdens het bakken en doe deze vervolgens in een ovenschaal. |
Stap 4Voeg de kaas toe en bak de frittata in de oven voor een 5-10 tal minuten op 200 graden Celsius. Veel combinaties mogelijk met diverse (italiaanse) kruiden, diverse groenten, stukjes kip, vlees of vis. |