Frittata


Type Bijgerecht
Kategorie Italiaans
Bereidingstijd (min) 25
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


50
gr
Champignons
50
gr
Courgette
4
Eieren
2
teentjes
Knoflook
2
el
Olijfolie
1
Paprika rood
100
gr
Parmigiano Reggiano
1
Ui
50
gr
Wortel
Zeezout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Hak de knoflook fijn, snij de wortel en rode paprika in kleine reepjes, de champignons in dunne plakjes, snipper het uitje en snij de courgette in blokjes. Meng alle ingrediƫnten in een grote kom.
Stap 2
Bak het mengsel in een koekenpan kort aan in een beetje olijfolie. Maak op smaak met peper en zout. Giet het vocht af.
Stap 3
Kluts de eieren en voeg deze bij de groente. Schep door tijdens het bakken en doe deze vervolgens in een ovenschaal.
Stap 4
Voeg de kaas toe en bak de frittata in de oven voor een 5-10 tal minuten op 200 graden Celsius. Veel combinaties mogelijk met diverse (italiaanse) kruiden, diverse groenten, stukjes kip, vlees of vis.