Keftas
Lekker met couscous en https://www.keesieaandekook.nl/recipe/69 Tzaziki | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Marokaans |
Bereidingstijd (min) | 25 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
1
|
el
|
Chilipoeder |
1
|
Ei | |
600
|
gr
|
Gehakt half om half |
2
|
tl
|
Kaneel |
2
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
tl
|
Komijn (djinten) |
1
|
bosje
|
Korianderblad |
2
|
takjes
|
Munt |
1
|
Rode peper | |
1
|
Ui |
Hulpmiddelen
Saté prikkers |
Bereiding
Stap 1Week de prikkers in water. |
Stap 2Pel en snipper de ui en de knoflook en snijd de peper heel fijn met de rest van de kruiden. Meng in een kom alle ingrediënten goed door elkaar en kneed het gehakt om de prikkers heen. |
Stap 3Verhit de grilpan of oven (+/- 15 minuten) en grill de keftas mooi bruin en gaar. Dit kan ook op saté prikkers en op de BBQ. |