Kikker billetjes met room


Type Voorgerecht
Kategorie Frans
Bereidingstijd (min) 20
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


80
gr
Boter
4
sneetjes
Brood wit
10
ml
Cognac
8
Kikkerbilletjes
1
teen
Knoflook
1
el
Peterselie
50
ml
Slagroom
1
Ui
1
dl
Witte wijn

Bereiding


Stap 1
Smelt de helft van de boter in pan en bak daarin de kikkerbilletjes lichtbruin.
Stap 2
Strooi na 5 minuten zout en peper over, verdeel de geperste knoflook over de billetjes en de gehakte peterselie en de zeer fijngehakte ui. Nog even bakken en dan blussen met de wijn en cognac en nog 10 minuten laten pruttelen.
Stap 3
Neem de billetjes uit de pan en houd ze warm. Zet de saus op vuur, voeg de room toe en laat enkele minuten koken.
Stap 4
Maak van witbrood croutons en leg op verwarmd bord op de croutons de kikkerbilletjes en schenk er wat saus over.