Kikker billetjes met room
Type | Voorgerecht |
Kategorie | Frans |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
80
|
gr
|
Boter |
4
|
sneetjes
|
Brood wit |
10
|
ml
|
Cognac |
8
|
Kikkerbilletjes | |
1
|
teen
|
Knoflook |
1
|
el
|
Peterselie |
50
|
ml
|
Slagroom |
1
|
Ui | |
1
|
dl
|
Witte wijn |
Bereiding
Stap 1Smelt de helft van de boter in pan en bak daarin de kikkerbilletjes lichtbruin. |
Stap 2Strooi na 5 minuten zout en peper over, verdeel de geperste knoflook over de billetjes en de gehakte peterselie en de zeer fijngehakte ui. Nog even bakken en dan blussen met de wijn en cognac en nog 10 minuten laten pruttelen. |
Stap 3Neem de billetjes uit de pan en houd ze warm. Zet de saus op vuur, voeg de room toe en laat enkele minuten koken. |
Stap 4Maak van witbrood croutons en leg op verwarmd bord op de croutons de kikkerbilletjes en schenk er wat saus over. |