Foccacia


Type Brood
Kategorie Italiaans
Bereidingstijd (min) 20
Wachttijd (min) 120
Oventijd (min) 25
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


500
gr
Bloem
7
gr
Droge gist
3
teentjes
Knoflook
2
el
Olijfolie
3
takjes
Rozemarijn
1
tl
Suiker
325
ml
Water
Zeezout

Hulpmiddelen


1
Bakpapier
1
Vijzel

Bereiding


Stap 1
Meng met een vijzel de rozemarijn, knoflook en wat olijfolie en zet dit apart om de knoflook in de olie te laten trekken.
Stap 2
Meng het bloem, gist, suiker en het lauwe water en kneed dit goed door voor 5 minuten. Maak er een bol van, smeer deze in met wat olijfolie en zet dit weg in een schaal afgedekt met wat folie voor een bulk rijs van een paar uur. De olijfolie zorgt ervoor dat je het deeg eenvoudig later uit de kom kan halen en kan bewerken. Zet het deeg in de koelkast om het verder te laten rijzen.
Stap 3
Op de volgende dag haal het deeg uit de koelkast en laat het deeg op temperatuur komen en kneed het nog even door met eventueel nog wat bloem. Rol het deeg uit met een dikte van ongeveel 1 cm op een bakplaat en maak er met je vingers wat deukjes in en laat het 10 minuten rusten.
Stap 4
Haal de knoflook uit de rozemarijn olijfolie en smeer het deeg in met de rozemarijn olijfolie. Als laatst doe er wat versgemalen grof zeezout over en bak het brood op 200 graden Celsius voor 20 tot 25 minuten gaar. Het brood smaakt heerlijk met extra vierge olijfolie en goeie kaas (parmezaan of pecorino).