Gnocchi alla Sorrentina
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 60 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
Gnocchi |
|||
500
|
gr
|
Aardappelen Kruimige | |
2
|
Eieren | ||
100
|
gr
|
Tarwebloem | |
Saus |
|||
1
|
bosje
|
Basilicum | |
2
|
teentjes
|
Knoflook | |
1
|
Lente uitjes | ||
2
|
el
|
Olijfolie | |
2
|
kg
|
Tomaten | |
1
|
Ui | ||
Zout | |||
Zwarte peper | |||
2
|
bolletjes
|
Mozzarella | |
100
|
gr
|
Parmezaanse kaas |
Hulpmiddelen
1
|
Pureestamper | |
1
|
Schuimspaan |
Bereiding
Stap 1Voor de Gnocchi schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 25 minuten gaar. Giet af. Laat afgedekt 10 minuten uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 minuten afkoelen. Splits het ei. Meng de bloem, kaas, het zout, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree. |
Stap 2Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 minuten tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (naar het aantal personen). Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter. |
Stap 3Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm. |
Stap 4Voor de saus halveer de tomaten en rooster ze in een oven op 200 graden Celsius. Hak de knoflook, snipper het uitje, snij het lenteuitje fijn en bak deze in wat olijfolie. Haal de vellen van de tomaten en voeg de tomaten toe aan de saus. Hak de basilicum fijn en voeg deze ook toe en maak op smaak met peper en zout. |
Stap 5Neem 4 keramieke bakjes en vul deze met de gnocchi en tomaten saus. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de bakjes. Voeg ook de geraspte parmezaanse kaas toe. Zet deze bakjes in de oven voor 20 minuten op 200 graden Celsius. Zet op het laatst de grill aan voor 5 minuten. Buon Appetito! |