Noedelsoep met garnalen en paksoi
| Type | Soep |
| Kategorie | Thais |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
8
|
el
|
Five spice woksaus |
|
200
|
gr
|
Gambas |
|
4
|
el
|
Gebakken uitjes |
|
100
|
gr
|
Kerstomaatjes |
|
2
|
el
|
Olijfolie |
|
250
|
gr
|
Paksoi |
|
8
|
dl
|
Visbouillon |
|
150
|
gr
|
Woknoedles |
Bereiding
Stap 1Was en snij de paksoi in reepjes (niet de stronk) verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze |
Stap 2Zet grote wok op vuur en laat goed heet worden voeg scheutje olie toe en wok de (gepelde) garnalen en de tomaatjes in 2 minuten. |
Stap 3Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe met de paksoi en de noodles. |
Stap 4Laat 2 minuten doorkoken breng op smaak met evt. nog wat woksaus. Serveer in soepkop en als laatste wat gebakken uitjes erover. |