Kabeljouwfilet Normandie


Lekker met gekookt aardappeltjes en witlof
Type Hoofdgerecht
Kategorie Frans
Bereidingstijd (min) 20
Kooktijd (min) 10
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


200
gr
Champignons
100
gr
Garnalen
500
gr
Kabeljauwfilet
Peper
Peterselie
2
dl
Room
40
gr
Roomboter
2
Sjalotten
4
dl
Visfond
1
dl
Witte wijn
Zout

Hulpmiddelen


Aluminiumfolie

Bereiding


Stap 1
Snij 4 mooie stukken uit het filet. Dunne stukken dubbelvouwen.
Stap 2
Boter een braadslede in en verdeel de fijngesneden sjalotten en de in schijfjes gesneden champignons over de bodem en leg er de filets op, maak op smaak met zout en peper en giet er de wijn en visfond over.
Stap 3
Zet het in de oven op 180 graden celsius gedurende 10 minuten.
Stap 4
Giet het braadvocht af in een pannetje en leg over de visfilets aluminium folie en houd warm in de oven op 80 graden.
Stap 5
Kook het vocht in tot de helft en voeg daarbij de room en laat het opnieuw inkoken tot een saus en voeg een deel van de garnalen toe en maak het op smaak.
Stap 6
Leg de filet op de borden en lepel er de saus over met wat garnalen en peterselie.