Kabeljouwfilet Normandie
Lekker met gekookt aardappeltjes en witlof | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Frans |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Kooktijd (min) | 10 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
200
|
gr
|
Champignons |
100
|
gr
|
Garnalen |
500
|
gr
|
Kabeljauwfilet |
Peper | ||
Peterselie | ||
2
|
dl
|
Room |
40
|
gr
|
Roomboter |
2
|
Sjalotten | |
4
|
dl
|
Visfond |
1
|
dl
|
Witte wijn |
Zout |
Hulpmiddelen
Aluminiumfolie |
Bereiding
Stap 1Snij 4 mooie stukken uit het filet. Dunne stukken dubbelvouwen. |
Stap 2Boter een braadslede in en verdeel de fijngesneden sjalotten en de in schijfjes gesneden champignons over de bodem en leg er de filets op, maak op smaak met zout en peper en giet er de wijn en visfond over. |
Stap 3Zet het in de oven op 180 graden celsius gedurende 10 minuten. |
Stap 4Giet het braadvocht af in een pannetje en leg over de visfilets aluminium folie en houd warm in de oven op 80 graden. |
Stap 5Kook het vocht in tot de helft en voeg daarbij de room en laat het opnieuw inkoken tot een saus en voeg een deel van de garnalen toe en maak het op smaak. |
Stap 6Leg de filet op de borden en lepel er de saus over met wat garnalen en peterselie. |