BBQ Bierkip


Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 15
Kooktijd (min) 60
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
Hele kip
2
el
Zonnebloemolie
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Bierkiphouder
1
Kerntemperatuurmeter
1
Kokosbriketten

Bereiding


Stap 1
Steek de BBQ aan met een mix van houtskool en briketten.
Stap 2
Vul de bierkip houder met de trappistenbier en zet de kip erop. Smeer de kip in met olie, peper en zout. Uiteraard kan je ook een blikje bier gebruiken ipv een bierkip houder.
Stap 3
Zet de bierkip in de BBQ en zorg dat de BBQ niet te heet wordt. Dit kan je doen door er bijvoorbeeld een metalen bak met water bij te plaatsen om de temperatuur te temperen. Deze kip is bereid met een temperatuur rond de 170 graden Celsius.
Stap 4
Steek een temperatuur meter in de kip. De kip is klaar als deze 75 graden Celsius aangeeft. Vele combinaties mogelijk met kruiden mixen met komijn, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, laos, gemberpoeder, koriander, kurkuma. ... Ook kan je een beetje rookhout toevoegen (bijvoorbeeld appel, berk).