BBQ Bierkip
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Kooktijd (min) | 60 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
Hele kip | |
2
|
el
|
Zonnebloemolie |
Zout | ||
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
1
|
Bierkiphouder | |
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
1
|
Kokosbriketten |
Bereiding
Stap 1Steek de BBQ aan met een mix van houtskool en briketten. |
Stap 2Vul de bierkip houder met de trappistenbier en zet de kip erop. Smeer de kip in met olie, peper en zout. Uiteraard kan je ook een blikje bier gebruiken ipv een bierkip houder. |
Stap 3Zet de bierkip in de BBQ en zorg dat de BBQ niet te heet wordt. Dit kan je doen door er bijvoorbeeld een metalen bak met water bij te plaatsen om de temperatuur te temperen. Deze kip is bereid met een temperatuur rond de 170 graden Celsius. |
Stap 4Steek een temperatuur meter in de kip. De kip is klaar als deze 75 graden Celsius aangeeft. Vele combinaties mogelijk met kruiden mixen met komijn, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, laos, gemberpoeder, koriander, kurkuma. ... Ook kan je een beetje rookhout toevoegen (bijvoorbeeld appel, berk). |