Gevulde forel in aluminiumfolie
Lekker met krieltjes en peterselie | |
Type | Hoofdgerecht |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
1
|
Citroen | |
4
|
Forel | |
200
|
gr
|
Knolselderij |
200
|
gr
|
Prei |
100
|
gr
|
Roomboter |
300
|
ml
|
Witte wijn |
200
|
gr
|
Wortel |
Zout | ||
Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Maak de forellen schoon (kop eraan laten, ingewanden eruit) en was de forel onder koud stromend water. |
Stap 2Maak ze droog en leg ze op de aluminiumfolie. Boter met scheutje wijn loskloppen en wat zout en peper. |
Stap 3Besmeer de forellen met de boter aan de binnenkant. Vul ze met de in reepjes gesneden groenten (zo dik als lucifers). Leg de overgebleven groenten en wat schijfjes citroen op de forel en vouw de aluminiumfolie dicht (niet te strak, er moet wat ruimte zijn). |
Stap 4Leg de pakketjes op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden celcius Gedurende 20 minuten (afhankelijk van de grote van de forel). |
Stap 5Forel uitpakken uit de aluminiumfolie en op voorverwarmd bord serveren met botersausje en aardappelen met peterselie. |