Gevulde forel in aluminiumfolie


Lekker met krieltjes en peterselie
Type Hoofdgerecht
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


1
Citroen
4
Forel
200
gr
Knolselderij
200
gr
Prei
100
gr
Roomboter
300
ml
Witte wijn
200
gr
Wortel
Zout
Zwarte peper

Bereiding


Stap 1
Maak de forellen schoon (kop eraan laten, ingewanden eruit) en was de forel onder koud stromend water.
Stap 2
Maak ze droog en leg ze op de aluminiumfolie. Boter met scheutje wijn loskloppen en wat zout en peper.
Stap 3
Besmeer de forellen met de boter aan de binnenkant. Vul ze met de in reepjes gesneden groenten (zo dik als lucifers). Leg de overgebleven groenten en wat schijfjes citroen op de forel en vouw de aluminiumfolie dicht (niet te strak, er moet wat ruimte zijn).
Stap 4
Leg de pakketjes op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden celcius Gedurende 20 minuten (afhankelijk van de grote van de forel).
Stap 5
Forel uitpakken uit de aluminiumfolie en op voorverwarmd bord serveren met botersausje en aardappelen met peterselie.