Gebakken heek a la niçoise
| Lekker met gebakken krieltjes en roerbakgroenten | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Kategorie | Frans |
| Bereidingstijd (min) | 25 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
|
1
|
tl
|
Dragon |
|
600
|
gr
|
Heekfilet |
|
3
|
teentjes
|
Knoflook |
|
1
|
el
|
Olijfolie |
|
50
|
gr
|
Olijven |
|
1
|
Paprika rood | |
|
1
|
tl
|
Tijm |
|
2
|
Tomaten | |
|
1
|
Ui | |
|
350
|
ml
|
Witte wijn droog |
Bereiding
Stap 1Verwarm olie in koekenpan en bak knoflook tomaten en uien tot ze zacht zijn. |
Stap 2Voeg kruiden olijven en paprika toe laat dit met de witte wijn 5 min. inkoken. |
Stap 3Leg de visfilets in een ingevette oven schaal, schenk de saus erover en zet dit in een voorverwarmde oven 180 ° C tot de filets gaar (15 minuten) zijn eventueel afdekken met aluminium. Folie. |