Crepes Suzette
Type | Nagerecht |
Kategorie | Frans |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Flensjes |
|||
50
|
gr
|
Bloem | |
2
|
Eieren | ||
3
|
el
|
Grand Marnier | |
1
|
Mandarijn | ||
250
|
ml
|
Melk | |
Zout | |||
Mandarijnenboter |
|||
1
|
Mandarijn | ||
100
|
gr
|
Roomboter | |
50
|
gr
|
Suiker |
Bereiding
Stap 1De mandarijnenboter: Rasp de schil van de mandarijn, meng dit met de boter en de suiker goed door elkaar tot er een egale mandarijnenboter ontstaat. |
Stap 2De flensjes: Maak een beslag van de bloem, eieren, melk, zout en het sap van de mandarijn en bak hiervan 12 flensjes |
Stap 3Bestrijk de flensjes met de mandarijnenboter en vouw ze in vieren, leg ze vervolgens in een pan met gesmolten boter op matig vuur. Schenk er de likeur overheen en steek deze aan. Brandend opdienen. |